Stranden

Collioure
Vlakbij de Spaanse grens ligt de plaats Collioure. Met drie stranden heeft u het hier voor het uitkiezen. Alhoewel het in deze luxe badplaats al snel druk kan woorden, heeft u prachtige, restgevende uitzichten over de Middellandse Zee en landinwaarts naar de Pyreneeën.

Gruissan Plage
Rond Gruissan zijn uitgestrekte zandstranden te vinden. Het vestingsdorpje zelf is ook een bezoekje waard, bijvoorbeeld wanneer u de zon eventjes beu bent. Dit maakt Gruisson Plage net iets interessanter dan Narbonne Plage, dat overigens ook een fantastisch zandstrand is.

Saint-Tropez
De mondaine badplaats Saint-Tropez heeft maar 6.000 inwoners, maar trekt jaarlijks maar liefst 5 miljoen bezoekers. De miljoenenjachten van de rich and famous vechten om een aanlegplaats in de haven en rond het dorp vind je exclusieve strandclubs en hotels. Het beroemdste strand is Pampelonne, maar de Plage des Graniers is een prettig en rustiger alternatief.

Vias Plage
Tussen Cap d’Agde and Valras Plage ligt Vias Plage, een zonnige plaats met een prettig goudkleurig strand. Zelfs hartje zomer is het hier aangenaam vertoeven. Rij het centrum in en parkeer de auto voorbij de camping. Ter hoogte van dit parkeerterrein is het strand het rustigst. Er zijn overigens genoeg bars, strandclubs en restaurants om hier een dagje door te brengen.