Bezienswaardigheden

Campings in Zuid-Frankrijk zijn zeer comfortabel en er is genoeg te doen. Maar het is zeker de moeite waard om af en toe een dagtochtje te organiseren. Dit is dé kans om enkele beroemde bezienswaardigheden met eigen ogen te zien. Wij hebben enkele toppers voor u op een rijtje gezet.

Arles
In deze stad vestigde Vincent van Gogh zich en produceerde hij enkele van zijn meesterwerken. Het is geen wonder dat hij voor deze schilderachtige stad koos: de Romeinse  erfgoed en de 17e-eeuwse herenhuizen, in combinatie met de brede kolkende rivier, maken van deze plaats de mooiste van Zuid-Frankrijk.

Saint Tropez
Dit plaatsje is de speeltuin van de rijken. Luxe, bling en glitter vind je hier op elke straathoek, op dure terrassen en dito boetieks. De focus ligt op de haven, waar voor bijelkaar miljarden euro’s aan boten liggen afgemeerd.

Carcassonne
Het beroemdste kasteel van Zuid-Frankrijk vindt u in UNESCO-stad Carcassonne. Het gerucht bestaat dat Walt Disney dit kasteel als inspiratiebron voor zijn tekenfilms gebruikte. Mogelijk is dit de mooiste citadel van Europa, maar oordeelt u vooral zelf!

Pont du Gard
Het UNESCO-monument Pont du Gard is een Romeins aquaduct dat ten noorden van Nîmes ligt en een rustig stromende, ondiepe rivier oversteekt. Met een botanische tuin en een uitstekend bezoekerscentrum is dit een goede basis voor een heerlijk dagje rondkijken en zwemmen.

Meer informatie over Frankrijk? Op Frankrijkinfo.com vind je een uitgebreid overzicht met relevante verwijzingen!